Foredrag

Tiergartenstrasse4_01

Optakt til studietur til Berlin
Få indblik i historien bag både de meget kendte og de mindre kendte mindesmærker. Vi kommer omkring både kunst, kontroverser og politiske tovtrækningskonkurrencer.

Der er ikke overraskende mange udfordringer ved at bygge mindesmærker i en moderne storby, der har været delt mellem to vidt forskellige politiske systemer. Vi ser på de forskellige mindesmærketyper fra snublesten til sovjetiske tanks. Med udgangspunkt i byens nyere mindesmærker udfoldes, hvordan Tyskland gennem tiden på skiftende vis har forholdt sig til sin fortid.

Foredraget handler primært om mindesmærker for Anden Verdenskrig.

Varighed 60 minutter (kan tilpasses jeres behov)

For mere info eller bestilling
tine @ modernemindesmaerker.dk

HomodenkmalMurenBernauerstrasse01SnublestenHerbertB01
Moderne mindesmærker
Få steder er der bygget så mange nyere mindesmærker som i den tyske hovedstad. Ofte går det dog ikke stille af, når politikere, interesseorganisationer, kunstnere og berlinere skal blive enige om, hvor der skal bygges nye mindesmærker. Med udgangspunkt i specifikke mindesmærker ser vi på, hvordan værkerne kan forstås i både en historisk, politisk og kunstnerisk kontekst.

Foredraget beskæftiger sig også med mindesmærker som politiske instrumenter. Fra nedrivningen af Leninstatuerne i de østtyske parker efter Murens fald til modviljen mod USAs sydstatsstatuer. Hvem bestemmer hvem, der skal mindes og hvordan?

Varighed 60 minutter (Kan tilpasses jeres behov)

For mere info eller bestilling
tine @ mindesmaerker.dk

tkfoto01

Tine Knudsen
cand.mag. Moderne kultur og kulturformidling

Sinti og Roma mindesmærke indgangJoediskHaelder01Jødisk gravplads gravsten Gr HamburgerstrasseRoma og Sinti mindesmærke BassinJødisk gravplads skulptur blomst Gr HamburgerstrasseJodiskKirkegaard

 

 

Foredrag om mindesmærker i Berlin